news-details

Düzce'de ata tohumu üretimi başlıyor

Düzce Belediyesi Tarım Akademisi şehrin tarımsal kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Hem yeni üretimler, hem de çiftçilere yönelik eğitimlerle Düzce’nin tarım sektöründeki potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mücella Öztürk, Başkan Dr. Faruk Özlü’nün tarımın gelişmesine ve gıda sektörünün büyümesine katkı sunmak hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği Tarım Akademisi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Öztürk, Tarım Akademisi bünyesinde sürdürülen çalışmalarla şehrin yeşil alanlarında dışa bağımlılığını azaltarak, yerel üretimi artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Tarım Akademisi’ndeki üretim serasında çelikle süs bitkileri yetiştirdiklerini söyleyen Öztürk, taflan, leylandi, ardıç, oya çalısı, alev çalısı, berberis, mor salkım, gül ve sarmaşık türlerinin üretildiğini kaydetti.

2024 yılı itibarıyla bu bitkilerin, Düzce’nin kavşak, orta refüj ve diğer yeşil alanlarında kullanılmaya başlanacağını belirten Öztürk, böylece dışarıdan bitki alımını azaltarak belediyeye ekonomik katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Tarım Akademisi’nin önemli projelerinden biri de “Ata Tohumu Yetiştiriciliği” olacak. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün “Düzce İçin 100 Proje” başlığı altında yer alan bu projeyle, domates, salatalık, biber, patlıcan ve kabak gibi sebze tohumlarının üretimi yapılacak.

Öztürk, ayrıca 18 dönümlük arazilerinde at yemi olarak kullanılacak arpa ve yulaf ekimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

  Hibya Haber Ajansı